Първите череши вече се продават по пазарите, но цените са, меко

...
Първите череши вече се продават по пазарите, но цените са, меко
Коментари Харесай

Черешка - левче. Ако искаш, дегустирай

Първите череши към този момент се продават по пазарите, но цените са, меко казано, изненадващи.

39 лв. струваше при започване на месец май кг български череши, а вносните - до 80 лв.. Това сподели инспекция по столичните пазари. Не бе по друга и обстановката по борсите в Пловдив, където кореспондент на GlasNews.bg видя, че кг от вкусните плодове се продаваше за цели 75 лв., като по този начин 100 грама излизаше към 7,50 лева
-->
На този декор някои търговци стигнаха и до неизмеримо решение, предопределено за тези, които желаят да опитат плодчетата преди покупка, или единствено да ги дегустират. Черешка за по левче се продава на пазар в Бургас. Това твърди жител, който споделя любопитна фотография в мрежата.

На нея виждаме апетитните червени плодове и записка с цената им. Килограм е стойност, която към този момент не ни шашка - 75 лв., само че изненадващото е, че има предложение за напълно минимални количества. Една испанска черешка се продава за едно левче.

" Да ви е сладко в Бургас ", пожелава къде на смешка, къде съществено Венелин К. Той обаче не разкрива по кое време е снимана " офертата ".

Припомняме, че от асоциацията на овощарите прогнозират по-ниски цени след средата на юни, когато се чака по-масово предложение на пазара.

Разходите за труд и по-скъпите препарати за отбрана тласкат цените нагоре, обясниха от асоциацията. Така ранните сортове родно производство се чака да стигнат до крайния клиент на цени сред 6-10 лв. за кг, а с всеобщото предложение цените евентуално ще паднат до 4-5 лв., предвиждат още от сектора.

Снимка: Венелин К.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР